TSIMISKH family forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΚΔ. 1Η)

Go down

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΚΔ. 1Η) Empty ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΚΔ. 1Η)

Post  Guest Sat Mar 28, 2009 9:19 am

I - Πρόλογος:

Αυτό το πόνημα έχει σα σκοπό να είναι ένα διδακτικό εργαλείο για νέους, ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, αλλά συνάμα μπορεί να είναι ενδιαφέρον και για πιο έμπειρους. Κατόπιν παραγγελίας από το Malaeauvergne University, το Βασιλικό Πανεπιστήμιο των Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, αυτό το έργο είναι κυρίως μια μέθοδος διδασκαλίας και έχει γραφτεί όσο το δυνατόν απλούστερα, κατανοητά και συνοπτικά γίνεται. Για τη συγγραφή του, βασίστηκα στα προσωπικά μου πειράματα, όπως στα Συνέδρια, όπου είχα την τιμή να δώσω διαλέξεις πάνω στο αντικείμενο στο προαναφερθέν Πανεπιστήμιο. Το έργο μου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του συμβούλου poitevin Icθne, δολοφονηθέντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του.


ΙΙ - Εισαγωγή:

Κείμενο πάνω στα καθήκοντα και τις διαδικασίες της αστυνομικής δύναμης, έκδοσις δευτέρα.

Ο σκοπός της δουλειάς αυτής είναι να ενημερωθούν οι νέοι υπολοχαγοί, οι προσφάτως ανακηρυχθέντες, για τις πιο σύγχρονες διαδικασίες των καθηκόντων τους, αλλά και οι μέλλοντες αιτούντες που συχνά εμπλέκονται χωρίς πραγματικά να ξέρουν τι να περιμένουν ακριβώς (ας σημειωθεί πως ο υπολοχαγός κάθε άλλο παρά μόνον ένας ρόλος rp είναι).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ: Ο υπολοχαγός, όπως ο δεκανέας, παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μιας κοινωνίας, μιας κι είναι ο/η εγγυητής/τρια της ευημερίας. Αλλά, πέρα από το να αποτελεί ένα στρατιωτικό παράγοντα, ο υπολοχαγός έχει όντως και κοινωνική λειτουργία. Και, πράγματι, είναι πολλές φορές μέσω της επικοινωνίας, ο τρόπος επίλυσης προβλημάτων που προκύπτουν.Γι' αυτό το λόγο, ο υπολοχαγός οφείλει να αφιερώνει χρόνο στο να μιλά με τους παρανομούντες και να τους υποδεικνύει το γράμμα του νόμου. Ο ίδιος επιπλέον, εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις στα θύματα άνομων πράξεων, προκειμένου να τα συμβουλεύσει προς αποφυγή εύρεσης εαυτών στη θέση των θυμάτων ακόμη μια φορά. Και είναι ακριβώς μ' αυτόν τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνει το σκοπό του, να διατηρεί την τάξη. Εργαζόμενος με αυτή τη μέθοδο, θα καταφέρει μια αξιοσημείωτη μείωση της εγκληματικότητας και, συνεπώς, μείωση των δικαστικών υποθέσεων.Καθώς -κι ας μη γελιόμαστε, η πλειοψηφία των πολιτών σπάνια είναι επαρκώς ενημερωμένη, ώστε να γνωρίζει τους νόμους και πολλοί δε δύνανται να παρίστανται στις δημόσιες αναγνώσεις του Νόμου, απασχολημένοι καθώς είναι με τις αγροτικές εργασίες. Ο υπολοχαγός δεν πρέπει να λησμονεί να γνωστοποιεί το Νόμο στον πληθυσμό που βρίσκεται υπό την προστασία του.

ΔΟΥΛΕΙΑ: Αναμφίβολα, το συνηθέστερο παράπτωμα είναι η δουλεία και το πιο εύκολα ανιχνεύσιμο. Προκειμένου να διαπιστωθεί δουλεία, ο υπολοχαγός οφείλει να επισκέπτεται πολλάκις μέσα στη μέρα τις αγγελίες στο Δημαρχείο της πόλεώς του, όπου και συνάπτονται τα συμβόλαια εργασίας. Άπαξ κι ταυτοποιηθεί ο παραβάτης και η κατάσταση γνωστοποιηθεί στους ανωτέρους του, ο υπολοχαγός δεν πρέπει να διστάσει να επισκεφθεί το θύμα αυτού του καταχρηστικού συμβολαίου για να του υποδείξει το περιεχόμενο του νόμου που τον αφορά, το οποίο το θύμα ίσως αγνοεί. Έτσι, γι' ακόμη μια φορά, ο υπολοχαγός θα κινηθεί την κατεύθυνση της πρόληψης.

ΈΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ: Σήμερα, οι δρόμοι έχουν γίνονται όλο και λιγότερο ασφαλείς, ακόμα κι εξαιτίας της ένοπλης ληστείας που διαθέτει το χαρακτηριστικό της εύκολης αποκάλυψης των δραστών μέσω της αποκάλυψης της ταυτότητός τους στα θύματα. Εδώ υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα γνωριμίας και σύστασης μεταξύ υπολοχαγού και πολιτών. Ωστόσο, πρέπει να μάχεται να καταπολεμάει τις ένοπλες ληστείες βάσει δικών του πηγών που θα προκύπτουν από έρευνες στους γύρω δρόμους της δικαιοδοσίας του, με τη θέσπιση περιπολιών.

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ: Αναμφισβήτητα, η παραβίαση με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αποδείξεως της, η κερδοσκοπία επιβάλλει εκείνον τον τύπο έρευνας που προϋποθέτει τη συνεργασία του εντόπιου πληθυσμού. Σ' αυτήν την περίπτωση, η αφετηρία της παράβασης πάντα θα' ναι η κατάθεση ενός κατοίκου, που, από πολιτικό καθήκον, θα έρθει να σου ανακοινώσει μια περίεργη αγορά κάποιου προϊόντος του. Το στοιχείο-κλειδί της έρευνας θα εναπόκειται πλέον στην αγορά μέρους των προϊόντων ενδιαφέροντος, με την έννοια ότι ο υπολοχαγός θα αναγκαστεί να αγοράσει τα ακριβότερα αγαθά της συγκεκριμένης κατηγορίας από την αγορά. Με τον τρόπο αυτόν, θα μπορεί να επιτηρεί την προέλευση των προϊόντων που παρέλαβε και να διασταυρώσει αν κάποιο από τα ύποπτα ονόματα συγκαταλέγεται σ' αυτά των πωλητών. Με το πέρας της εξακρίβωσης, ο υπολοχαγός ενδεχομένως να μπορεί να πουλήσει εκ νέου τα αγαθά αυτά, πουλώντας τα σε τιμή όχι μεγαλύτερη από την τιμή αγοράς τους, με το ιδανικότερο σενάριο να παροτρύνει ορισμό τιμής πώλησης χαμηλότερης εκείνης της αγοράς, προκειμένου να βοηθήσει την κοινότητα. Παρατηρεί κανείς εδώ ακόμη μια όψη αρωγής που μπορεί να προσφέρει ο υπολοχαγός στην κοινότητα. Σκόπευα όμως να μιλήσω και για συμβόλαια υπογεγραμμένα με το εκάστοτε δημαρχείο, το οποίο θα χρηματοδοτούσε αυτού τις διερευνητικές αυτές αγορές.

ΔΙΑΤΆΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ: Είναι ένα γεγονός που υποβιβάζει το επίπεδο της καθημερινής ζωής των κατοίκων: η προκλητική συμπεριφορά ή τα κακόβουλα και γεμάτα μίσος σχόλια ατόμων που μοναδικός τους σκοπός είναι να βλάπτουν την κοινότητα. Επομένως, για να ανακόπτουμε αυτούς τους ανθρώπους μια ώρα αρχύτερα, ο υπολοχαγός θα πρέπει να ακούει τους κατοίκους του χωριού του, να επισκέπτεται τακτικά τις ταβέρνες, προκειμένου να ενημερώνεται εκτενέστερα γι' αυτές τις άσχημες συμπεριφορές. Αρχικά, θα επιχειρήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και ταυτόχρονα να αποφύγει τη συμπλοκή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: Σίγουρα το πλέον ευχάριστο και συναρπαστικό του επαγγέλματός μας, η μάχη ενάντια στις γκανγκστερικές οργανώσεις, παραμένει ένα δύσκολο και μυστηριώδες καθήκον. Δεν υπάρχει, στο πεδίο των γνώσεών μου, καμιά θαυματουργή μέθοδος καταπολέμησής τους. Η πιο παραδοσιακή μέθοδος συνίσταται στη διείσδυση κάποιου στις οργανώσεις αυτές. Οι κατηγορίες ποικίλουν:

Ο κατάσκοπος που είναι το δεξί χέρι της αστυνομίας και που θα δεχτεί να εισχωρήσει στην κακοποιό οργάνωση με μόνο στόχο να μπορεί να δρα για λογαριασμό σου εντός αυτής.

Ο μυστικός πληροφοριοδότης που είναι μέλος της οργάνωσης τον οποίο κατάφερες να ξεσκεπάσεις και που, για αντάλλαγμα την ελευθερία του, συμφωνεί να σου παρέχει πληροφορίες. Θα συνιστούσα στους νέους υπολοχαγούς να αποφεύγουν αυτά τα άτομα, διότι συχνά οι συμμορίες χρησιμοποιούν ψευδείς μετανοούντες, προκειμένου να εκτρέψουν την προσοχή των Αρχών.


ΙΙΙ - Ο Επικεφαλής της Αστυνομίας

α) Το πόστο του Αρχηγού:

Στους επικεφαλής της Αστυνομίας υπάρχουν διάφοροι βαθμοί. Οι πιο συνήθεις είναι εκείνοι του Υπολοχαγού και του Δεκανέα. Ο Υπολοχαγός είναι ο εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης της χώρας ή του Δουκάτου της δικαιοδοσίας του, αναλαμβάνει το αξίωμα του Υπολοχαγού από τον Δεκανέα που τον ορκίζει. Να σημειωθεί πως, ενώ ο Υπολοχαγός υπηρετεί την πόλη, δε βρίσκεται κάτω από τις εντολές του Δημάρχου ούτε κι παίρνει το χρίσμα απ'αυτόν. Ο Αστυφύλακας είναι ένας βοηθός του Υπολοχαγού στην πόλη. Το πλήθος των Αστυφυλάκων ποικίλει, καθώς μπορεί να είναι πολυπληθείς ή και εντελώς ανύπαρκτοι. Ορκίζονται από τον Υπολοχαγό γενικά με την έγκριση του Δεκανέα.

β) Μέθοδοι

Οι μέθοδοι που ακολουθούνται από τους επικεφαλής της Αστυνομίας είναι πολυποίκιλες. Εξαρτώνται πρώτα απ' όλα από τις παραβάσεις και επιπροσθέτως από νόμους και συνήθειες της εκάστοτε περιοχής, που μπορούν λίγο ή πολύ να κατευθυνθούν προς την πρόληψη. Ωστόσο, παρ' όλο που είναι υπεύθυνος για την όλη κατεύθυνση του Νόμου στην περιοχή δικαιοδοσίας του, ο Υπολοχαγός δεν πρέπει να λησμονεί πως κύριο καθήκον του είναι η διατήρηση της ειρήνης, πράγμα που προϋποθέτει την εκπάιδευση του πληθυσμού στο Νόμο. Ο Επικεφαλής Αστυνομίας οφείλει υποχρεωτικά να βρίσκει χρόνο να συζητά το Νόμο με τους παραβάτες και, σε κατάλληλη στιγμή, νατους τον εξηγεί προς αποφυγήν απανάληψης της παρανομίας. Θα πρέπει επίσης να συζητά με τα θύματα και να τους καθιστά σαφείς τις καταστάσεις και πιθανόν να παρέχει λύσεις για να αποφεύγουν να ξαναβρεθούν στην ίδια θέση. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, ο αστυνόμος είναι επιτακτικό να συστήνεται στον πληθυσμό που προστατεύει. Τοιουτοτρόπως, θα μπορούσε να στηρίζεται στη συνεργασία του κόσμου, αν ποτέ προέκυπτε ανάγκη της. Τέλος, είναι σημαντικότατο, καθότι είναι ο εκπρόσωπος του Νόμου, να θυμάται το καθήκον του στην ισότητα και την επιφύλαξη, αν και ιδανικά δεν επιτρέπεται να κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων, ακόμα κι αν πρόκειται για άτομα που εκτιμά. Είναι ανεπίτρεπτο να λαμβάνει μέρος σε αψιμαχίες μεταξύ πολιτών, αλλά αντιθέτως οφείλει να πολεμά να ηρεμίσει τα πράγματα.

γ) Δικαιοδοσία

Έχουμε μιλήσει πολλάκις για τη δικαιοδοσία. Ο Επικεφαλής είναι υπεύθυνος για την πόλη, όπου έχει οριστεί. Ωστόσο, η δικαιοδοσία του καλύπτει την πόλη και μια ορισμένη έκταση των δρόμων γύρω της. Άρα, η δικαιοδοσία ενός Επικεφαλής Αστυνόμου επεκτείνεται τόσο στην πόλη, όσο και στους, πλησιέστερους σ' αυτήν, κόμβους κι οι οποίοι ανήκουν στη χώρα ή το Δουκάτο του.

δ) Ιεραρχία αστυνομικών δυνάμεων.

Ό, τι ακολουθεί είναι μια προσωπική πρόταση που αφορά στη νόμιμη αλυσίδα. Δεν είναι πρωτότυπη κι ίσως η περιφέρειά σας να έχει ήδη τη δική της αλυσίδα επικοινωνίας. Μόνος σκοπός είναι να είναι απλή και να επιτρέπει τη συγκέντρωση των μηνύσεων:

1) Ο Υπαστυνόμος καταγράφει τις παραβάσεις και τις ανακοινώνει στον άμεσα προϊστάμενό του: τον Αστυφύλακα.
2) Ο Αστυφύλακας συμβουλεύεται την αναφορά που έχει γίνει από τον Υπαστυνόμο, αν ο φάκελος παρουσιαστεί μπροστά του πλήρης. Ο ίδιος μεταβιβάζει το φάκελο στο Δημόσιο Κατήγορο. Αν όχι, θα ζητήσει από τον Υπαστυνόμο να ολοκληρώσει την έρευνα.
3) Ο Δημόσιος Κατήγορος συμβουλεύεται το φάκελο που του μεταβιβάστηκε από τον Αστυφύλακα και, αν η καταγγελία του φαίνεται άξια υποβολής, στοιχειοθετεί την αγωγή. Αν πάλι όχι, μπορεί να τη βάλει στο αρχείο, χωρίς να δοθεί συνέχεια.


Όταν μεταβιβάζετε ένα φάκελο στους ανωτέρους σας, σας συνιστώ έντονα να καθίσταται τα ακόλουθα στοιχεία σαφή, προκειμένου να εξοικονομείται ο χρόνος του Δικαστηρίου:

* το είδος της παράβασης
* ημερομηνίες από το συμβάν
* τόπος όπου έλαβε χώρα η παράβαση
* όνομα υπόπτου (τα ονόματα του Υπαστυνόμου, ή του Δεκανέα της Αστυνομίας) ή/και του ατόμου που κατήγγειλε την παράβαση)
* πιθανή απόδειξη απεικόνισης (screenshot)
* όνομα πιθανού θύματος
* όνομα πιθανού μάρτυρα



Γι' αυτό κιόλας το λόγο, έχουμε δει και πολλές όψεις του καθήκοντος του Επικεφαλής Αστυνομικού.

Θα μας απασχολήσει από 'δω και πέρα, να αποκτήσουμε μια πιο συγκεκριμένη και πάγια επίγνωση των παραβάσεων από την πλευρά του Υπαστυνόμου. Πώς διαγνώσκουμε ένα; Και πώς δρούμε;

Guest
Guest


Back to top Go down

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΕΚΔ. 1Η) Empty ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

Post  Guest Sat Mar 28, 2009 9:19 am

ΙV - Εγκληματικές Οργανώσεις:

Πολλά είναι τα ονόματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και και μια νεοσύστατη οργάνωση, που κατά γενικό κανόνα θα εξαφανιστεί μέσα σε σχεδόν ένα μήνα, αλλά κάποιες καταφέρνουν να παραμένουν και να εδραιώνονται. Υπάρχουν δύο κυρίως τρόποι αντιμετώπισής τους: επίθεση κι άμυνα. Μα προτού τους αναλύσουμε, ας επανεξετάσουμε τις πλέον πρόσφατες μεθόδους τις οποίες εφαρμόζουν οι οργανώσεις αυτές.


α) Στόχοι και μέθοδοι των εγκληματικών οργανώσεων.

Την πλειονότητα των φορών, είναι φανερό και κοινό σημείο των σκοτεινών αυτών ατόμων: η επιδίωξη να γίνονται πλούσιοι ζημειώνοντας ευυπόληπτους πολίτες. Για το σκοπό αυτό, διενεργούν ένοπλες ληστείες (βλ. παραπάνω), αλλά στοχεύουν και στην εξέγερση κατά του Δημαρχείου με επιθέσεις-έκπληξη, ακολουθούμενες από υπεξαίρεση του κοινοτικού ταμείου, αφήνοντας την κοινότητα να λιμοκτονεί. Ποτέ δεν πρέπει να πειστείτε από τις ιστορίες τους πως τάχα ενεργούν έτσι για να τα μοιράσουν στους πτωχούς. Αυτά τα άτομα είναι επιζήμια και πρέπει να μεταχειρίζονται ως τέτοια. Μια ακόμη μέθοδος, που τείνει να γίνεται όλο και δημοφιλέστερη, μπορεί να χαρακτηριστεί με τον όρο "μαζική κερδοσκοπία". Ένα σύνολο ατόμων φτάνουν σε μια πλούσια πόλη και εσκεμμένα προκαλεί ελλείψεις, αγοράζοντας το σύνολο συγκεκριμένου εδώδιμου προϊόντος, μέχρι που τελικά βρίσκονται σε θέση να επαναπουλήσουν σε υψηλότερες τιμές κι εξού και υποδουλώνουν το λαό. Μια εναλλακτική της μεθόδου συνίσταται στην επαναπώληση των προϊόντων σε άλλη πόλη, όπου οι τιμές είναι υψηλές. Η δυσκολία αυτής της μεθόδου έγκειται στο ότι κάτι τέτοιο αυστηρά νομικά δεν είναι παράνομο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ή στο ότι το Δουκάτο την καθιστά δύσκολη στην καταπολέμηση. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ταυτοποιούνται τα άτομα αυτά προτού ξεκινήσουν οι επιθέσεις τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης. Δυστυχώς, οι ταυτότητες των ατόμων αυτών είναι συχνά δύσκολο να ανακαλυφθούν, καθότι, ακόμα και μεταξύ τους, χρησιμοποιούν ψευδή εγκληματικά ονόματα. Ας ενδιαφερθούμε λοιπόν για τις μεθόδους καταπολέμησής τους.


β) Επιθετικές ή αμυντικές μέθοδοι.

Αυτή η μέθοδος είναι η πλέον εξαπλωμένη και συνίσταται στην αντιμετώπιση των ατόμων αυτών των "συμμοριών" όπως κάθε εγκληματία, δηλαδή ενεργώντας κατόπιν ή ταυτόχρονα με τα γεγονότα. Δίνει τη δυνατότητα σύλληψης όλης ή μέρους της συμμορίας, αλλά ταυτόχρονα ενέχει και το μειονέκτημα να μην ταυτοποιεί τα στοιχεία των εγκληματιών και, το χειρότερο, να πρέπει ο λαός να υποφέρει τα δεινά των πράξεών τους. Μια εναλλακτική αυτής της μεθόδου εφαρμόζεται από τους ανώτερους αστυνομικούς με πείρα. Πράγματι, οι αστυνομικοί με εμπειρία δύνανται να αποκτήσουν επαφές (συχνά εντός ομάδων που δημιουργούνται εκείνη τη στιγμή), οι οποίες μπορούν να σταθούν αποτρεπτικές απροσδόκητων επιθέσεων, να δώσουν την ευκαιρία στον αστυνομικό να ειδοποιήσει τους ανωτέρους του και στο σώμα εν γένει να διαφυλάξει την κοινότητα από την εν λόγω κακόβουλη ενέργεια. Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της πρόληψης, ας μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία αυτών των εγκληματιών είναι βαθύτατα δειλή κι πως ορισμένες φορές αρκεί να γίνει μια δημόσια αναγγελία του κινδύνου στο λαό, ώστε οι δειλοί αυτοί να καταλάβουν πως οι πράξεις τους έχουν γίνει αρκετά ριψοκίνδυνες, ακόμα και για τους ίδιους.

γ) Αμυντική μέθοδος: η εισχώρηση.

Το συστατικό που δίνει στις μεγάλες εγκληματικές ομάδες ένα υποκατάστατο θάρρους ικανού να τους επιτρέπει να δράσουν, είναι η μυστικότητα η οποία τους περιβάλλει. Ένας ορθός τρόπος καταπολέμησης τους είναι η εξάλειψη της μυστικότητας αυτής. Επ' αυτού, η πλέον συχνή κίνηση, αν όχι η μόνη, είναι η διείσδυση σε αυτές τις οργανώσεις. Βέβαια, ο αστυνομικός έχει λίγες πιθανότητες να παρεισφρήσει♦ σε μια ικανή οργάνωση, μα κι η πλειοψηφία των αστυνομικών, που βλέπει κανείς σ' αυτές τις θέσεις, είναι είτε διεφθαρμένοι ή χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους από την οργάνωση για την εξάπλωση ψευδών πληροφοριών. Για το λόγο αυτό, ο αστυνομικός οφείλει να ειδοποιήσει άλλα άτομα για τη διείσδυση.

- Κατάσκοπος.

Είναι το άτομο που εμπιστεύεσαι για να μπει στην οργάνωση, να συγκεντρώσει πληροφορίες και να βοηθήσει την καταστροφή της εκ των έσω.

- Πληροφοριοδότης

Είναι μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης στο οποίο έχουμε βρει κάποιο μέσο πίεσης. Αυτού του είδους τα άτομα συχνά δεν είναι έμπιστα και δε θα παράσχουν σημαντικές πληροφορίες, αλλά ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να προδώσει τους/τις συναδέλφους/ισσές του, μπορεί να σας ειδοποιεί, όταν η περιοχή ελέγχου σας είναι σε κίνδυνο.

- Ο μετανοών.

Είναι πρώην μέλος οργάνωσης ή άτομο που έφυγε και μετανόησε. Γενικά, εκείνοι είναι που θα έρθουν σε επαφή μαζί σας, αν φυσικά σας γνωρίζουν. Αυτά τα άτομα είναι πιθανότερο να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση. Θεωρητικά, οι μετανοώντες συνηθίζουν να διασκεδάζουν την προσοχή της Αστυνομίας. Σκεφτείτε το ξανά, προτού τους πιστώσετε την εμπιστοσύνη σας.

Επομένως, διαθέτετε πληροφόρηση, αλλά τι κάνετε μ' αυτήν; Το πλέον προφανές είναι να τη χρησιμοποιήσετε στο πλαίσιο των μεθόδων που προαναφέραμε, αμέσως μόλις αντιληφθείτε την άφιξη των ατόμων, τα οποία οι επαφές σάς σας βοήθησαν να αναγνωρίσετε.Είναι σπουδαίο να αποτρέπεις ένα έγκλημα, αλλά μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις για να καταστρέψεις την παγίωση μιας οργάνωσης, με την κατάλυση της μυστικότητας, πχ εκδίδοντας τα ονόματα των ατόμων, που κάτω από τις διαταγές σου διαπιστώθηκε η ταυτότητά τους, μη λησμονώντας την παροχή αποδείξεων. Παράλληλα, θα πρότεινα να δημοσιευτούν οι λίστες από ένα τρίτο μέρος για την αποφυγή αποκάλυψης των ανδρών. Η κάλυψη των ανδρών οφείλει να είναι πάντα κύριο και πρώτο μέλημα και κανείς ποτέ δε χρειάζεται να ξέρει όνομα ή ακόμα κι αριθμό του/της συναδέλφου/ισσας.

Ας μην ξεχνάμε πως πολλές οργανώσεις ήδη εκτελούν χρέη διείσδυσης και πως η ίδια χώρα/δουκάτο έχει την ολόδική της υπηρεσία κατασκόπων. Επίσης, αυτή η όψη του αγώνα βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια όχι αυτά του αστυνομικού, πράγμα που εξηγεί γιατί οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν εκτελούν το καθήκον αυτό. Μα, αν η περιπέτεια σας ενθουσιάζει, μη διστάσετε, ένας άντρας μόνος μπορεί να προκαλέσει τόση ζημιά σε μια εγκληματική οργάνωση.

Guest
Guest


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum