Τι θεωρείτε απάτη?

Go down

Τι θεωρείτε απάτη? Empty Τι θεωρείτε απάτη?

Post  vickylav on Mon Jun 02, 2008 9:44 am

V. ΑΠΑΤΗΟι παρακάτω ενέργειες απαγορεύονται, χαρακτηριζόμενες ως Απάτη και τιμωρούνται ως εξής:

1. Κερδοσκοπία ορίζεται η αγορά αντικειμένων στο κατάστημα μιάς πόλης και η επαναπώλησή τους στο κατάστημα της ίδιας πόλης σε ψηλότερη τιμή.


Οποιοδήποτε πρόσωπο αγοράσει αντικείμενα στο κατάστημα μιάς πόλης και τα ξαναπουλήσει στο κατάστημα της ίδιας πόλης σε ψηλότερη τιμή γιά πρώτη φορά, θα λαμβάνει μία επίσημη ειδοποίηση, η οποία θα διατηρείται στο αρχείο.

Σε επόμενη διάπραξη του ίδιου αδικήματος, οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο Κερδοσκοπίας θα καταδικαστεί να πληρώσει πρόστιμο 20 λίρες ή το διπλάσιο από το κέρδος που έβγαλε, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο διαπράξει πάλι το ίδιο αδίκημα σε διάστημα τριών μηνών, πέρα από τα παραπάνω θα φυλακίζεται γιά 1 ημέρα.

Αξιωματούχοι του Δουκάτου της Θεσσαλίας και Δήμαρχοι πόλεων της Θεσσαλίας, όταν ενεργούν γιά λογαριασμό του Δουκάτου ή γιά λογαριασμό των πόλεων, καθώς και πρόσωπα που ενεργούν ως αποδέκτες χορηγιών γιά λογαριασμό του Δουκάτου της Θεσσαλίας ή πόλεων της Θεσσαλίας σύμφωνα με τους όρους της χορηγίας που τους δόθηκε, δεν θα διώκονται γιά Κερδοσκοπία, εάν οι ενέργειες που μπορούν να περιγραφούν με αυτόν τον όρο γίνονται στα πλαίσια της άσκησης της οικονομικής πολιτικής του Δουκάτου ή των πόλεων.


2. Συσσώρευση Αγαθών ορίζεται η αγορά και συγκέντρωση αγαθών που σπανίζουν στην αγορά στις ποσότητες που αναφέρονται παρακάτω:


- ψωμί και καλαμπόκι σε ποσότητες μεγαλύτερες εκείνων που χρειάζονται γιά προσωπική κατανάλωση 10 ημερών,
- άλλα φαγώσιμα σε ποσότητες μεγαλύτερες εκείνων που χρειάζονται γιά προσωπική κατανάλωση 6 ημερών,
- πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στο επάγγελμα του καθένα σε ποσότητες μεγαλύτερες εκείνων που χρειάζονται γιά την παραγωγή τριών ημερών,
- πρώτες ύλες που δεν χρησιμοποιούνται στο επάγγελμα του καθένα σε οποιαδήποτε ποσότητα,
- ρούχα και όπλα σε οποιαδήποτε ποσότητα πάνω από 1 κομμάτι από το κάθε αντικείμενο.

Ενα είδος χαρακτηρίζεται σπάνιο εάν ο Δήμαρχος της πόλης το χαρακτηρίσει σπάνιο στο μήνυμά του που φαίνεται στο δημαρχείο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο αγοράσει ή συγκεντρώσει σπάνια αγαθά σε ποσότητες μεγαλύτερες από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω και αρνηθεί να προσφέρει προς πώληση τα επιπλέον αγαθά στο κατάστημα ή σε ταβέρνα, θα καταδικάζεται σε φυλάκιση μίας ημέρας.

Αξιωματούχοι του Δουκάτου της Θεσσαλίας και Δήμαρχοι πόλεων της Θεσσαλίας, όταν ενεργούν γιά λογαριασμό του Δουκάτου ή γιά λογαριασμό των πόλεων, καθώς και πρόσωπα που ενεργούν ως αποδέκτες χορηγιών γιά λογαριασμό του Δουκάτου της Θεσσαλίας ή πόλεων της Θεσσαλίας σύμφωνα με τους όρους της χορηγίας που τους δόθηκε, δεν θα διώκονται γιά Συσσώρευση Αγαθών, εάν οι ενέργειες που μπορούν να περιγραφούν με αυτόν τον όρο γίνονται στα πλαίσια της άσκησης της οικονομικής πολιτικής του Δουκάτου ή των πόλεων.


3. Πώληση αγαθών σε τιμή μεγαλύτερη από τις μέγιστες τιμές που ορίζονται πιο κάτω:


Σιτάρι, μέγιστη τιμή 15 λίρες
Καλαμπόκι, μέγιστη τιμή 4 λίρες
Καρβέλια ψωμί, μέγιστη τιμή 8 λίρες
Λαχανικά, μέγιστη τιμή 12 λίρες
Φρούτα, μέγιστη τιμή 12 λίρες
Γάλα, μέγιστη τιμή 12 λίρες
Ψάρια, μέγιστη τιμή 24 λίρες
50-κιλα χοιρινό, μέγιστη τιμή 16 λίρες
100-κιλα μοσχαρίσιο, μέγιστη τιμή 32 λίρες


Οποιοδήποτε πρόσωπο πουλήσει αγαθά σε τιμή μεγαλύτερη από αυτές τις μέγιστες τιμές, την πρώτη φορά θα λαμβάνει μία επίσημη ειδοποίηση, η οποία θα διατηρείται στο αρχείο και θα υποχρεούται να πληρώσει στο πρόσωπο που αγόρασε τα αγαθά τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή που τα πούλησε και στη μέγιστη τιμή.

Σε επόμενη διάπραξη του ίδιου αδικήματος, οποιοδήποτε πρόσωπο πουλήσει αγαθά σε τιμή μεγαλύτερη από αυτές τις μέγιστες τιμές, θα καταδικαστεί να πληρώσει πρόστιμο 20 λίρες ή το διπλάσιο από το κέρδος που έβγαλε, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο διαπράξει πάλι το ίδιο αδίκημα σε διάστημα τριών μηνών, πέρα από τα παραπάνω θα φυλακίζεται γιά 1 ημέρα.

Ενας πωλητής μπορεί να αποκλίνει από τις παραπάνω μέγιστες τιμές χωρίς να έχει νομικές συνέπειες μόνο εάν η ανώτερη τιμή είναι προσυμφωνημένη ανάμεσα στον πωλητή και τον αγοραστή προκειμένου να καλυφθεί κάποια πληρωμή μεταξύ τους. Εαν κάποιο άλλο πρόσωπο αγοράσει το είδος που πουλιέται σε μία τέτοια προσυμφωνημένη συναλλαγή κατά λάθος, ο πωλητής υποχρεούται να το ξαναγοράσει στην τιμή που το πούλησε.


4. Η Πώληση Κενών Γευμάτων σε ταβέρνα τιμωρείται με πρόστιμο 30 λιρών και με την υποχρέωση να επιστραφούν στον αγοραστή του κενού γεύματος τα χρήματα που πληρώσε.
vickylav
vickylav
Ipotis
Ipotis

Αριθμός μηνυμάτων : 119
Ημερομηνία εγγραφής : 2008-03-05
Ηλικία : 43
Τόπος : Αθήνα

View user profile http://keep-smiling.pblogs.gr/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum