Απο πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα...

Go down

Απο πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα... Empty Απο πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα...

Post  vickylav on Mon Jun 02, 2008 9:43 am

1. Άφιξη και παραμονή σε μία Πρωτεύουσα
Όταν φτάσετε σε μία Πρωτεύουσα και παραμείνετε εκεί, θα σας συμβεί ένα από τα εξής:


- είτε θα πληρώσετε αυτόματα 1 λίρα για έξοδα διαμονής στο χάνι, όπου θα περάσετε τη νύχτα (το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον),
- είτε θα περάσετε το βράδυ στη φυλακή (χάνοντας 1 Πόντο Φήμης) αν έχετε επάνω σας λιγότερο από 1 λίρα,
- είτε δεν θα συμβεί τίποτα, αν είστε μόνιμος κάτοικος της Πρωτεύουσας ή αν έχετε στην ιδιοκτησία σας διαμέρισμα στην συγκεκριμένη Πρωτεύουσα.2. Άφιξη και διέλευση μέσα από μία Πρωτεύουσα
Αν φτάσετε σε μία Πρωτεύουσα διερχόμενος, χωρίς να σταματήσετε εκεί, θα σας συμβεί ένα από τα εξής:


- είτε θα πληρώσετε αυτόματα 1 λίρα κοινοτικό φόρο,
- είτε θα περάσετε το βράδυ στη φυλακή (χάνοντας 1 Πόντο Φήμης ή κάποιες μονάδες Χαρακτηριστικών) αν έχετε επάνω σας λιγότερο από 1 λίρα,
- είτε δεν θα συμβεί τίποτα, αν είστε μόνιμος κάτοικος της Πρωτεύουσας ή αν έχετε στην ιδιοκτησία σας διαμέρισμα στην συγκεκριμένη Πρωτεύουσα.3. Μετανάστευση σε μία Πρωτεύουσα
Μπορείτε:


- είτε να “μετακομίσετε” εκεί, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη (προσέξτε όμως, μία Πρωτεύουσα δεν είναι ποτέ αποικία, οπότε αν έχετε χωράφια ή εργαστήριο αλλού, θα τα χάσετε!). Σημειώνετε ακόμα ότι ενώ σε οποιαδήποτε κανονική πόλη μπορείτε να έχετε ως δύο χωράφια, σε μία Πρωτεύουσα δεν μπορείτε νε έχετε πάνω από ένα χωράφι!
- είτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα για 500 λίρες, οπότε έχετε δύο επιλογές:
> Να μην κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το να κοιμόσαστε εκεί και να γλιτώνετε την 1 λίρα κάθε βράδυ,
> Να κάνετε κλικ στην γραμμή που σας επιτρέπει να «διαμείνετε στο διαμέρισμά σας», οπότε «διαμένετε» στο διαμέρισμα και δεν πληρώνετε την 1 λίρα ΚΑΙ μπορείτε να ψηφίσετε στις Δημαρχιακές εκλογές της Πρωτεύουσας.
Σημείωση 1η Σε κάθε πρωτεύουσα υπάρχει απεριόριστος αριθμός διαμερισμάτων για πώληση, αφού οι πρωτεύουσες δεν έχουν ανώτατο όριο πληθυσμού.
Σημείωση 2η Λέγεται ότι μπορείτε να έχετε περισσότερα του ενός διαμερίσματα, ένα σε κάθε πρωτεύουσα, οπότε μπορείτε νε επιλέξετε σε ποιό από αυτά θέλετε να διαμένετε.
Σημείωση 3η Λέγεται ότι η διεύθυνση διαμονής που εμφανίζεται στο προφίλ σας είναι εκείνη όπου επιλέξατε να διαμείνετε την τελευταία φορά. (μερικές φορές όμως αυτό δεν συμβαίνει, ίσως γιατί χρειάζεται κάποιο χρόνο η σχετική προσαρμογή).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα και αποφασίζετε να «διαμείνετε» εκεί ΔΕΝ χάνετε τίποτα από όσα έχετε στο σπίτι σας στο χωριό, ούτε χάνετε τα κτήματά σας στο χωριό.

Όταν διαμένετε στο διαμέρισμά σας στην πρωτεύουσα και διατηρείτε το σπίτι και τα χωράφια σας στο χωριό, ο τρόπος με τον οποίο έχετε πρόσβαση στα αντικείμενα που βρίσκονται στις αποθήκες των σπιτιών σας είναι λογική, δηλαδή:

- δεν έχετε πρόσβαση στην αποθήκη του σπιτιού στο οποίο δεν βρίσκεσθε, παρά μόνο για να πετάξετε πράγματα,
- ότι παράγεται από τα χωράφια σας πηγαίνει στην αποθήκη του σπιτιού σας στο χωριό όπου βρίσκονται τα χωράφια, οπότε πρέπει να πάτε εκεί για να το παραλάβετε,
- μπορείτε ενόσω βρίσκεστε στην πρωτεύουσα να ταΐσετε τα ζώα σας ή/και να προσλάβετε ανθρώπους να δουλέψουν στα χωράφια σας στο χωριό, αλλά δεν μπορείτε να δουλέψετε οι ίδιοι στα χωράφια σας στο χωριό την μέρα που δεν βρίσκεσθε εκεί,
- μπορείτε να βάλετε ή να βγάλετε αντικείμενα στην αποθήκη του σπιτιού σας στην πόλη που βρίσκεσθε μονάχα.4. Αγοράζοντας χωράφια σε μία Πρωτεύουσα


- Μπορείτε να έχετε μονάχα 1 χωράφι σε πρωτεύουσα, ενώ δεν μπορείτε νε έχετε χωράφια σε δύο διαφορετικά μέρη. Συνεπώς μπορείτε να έχετε είτε 0, 1 ή 2 χωράφια σε χωριό, είτε 0 ή 1 χωράφι σε πρωτεύουσα.
- Στην πρωτεύουσα μπορείτε να αγοράσετε αυτό το ένα χωράφι από άλλον παίκτη μέσω της Αγοράς Γης στο Δημαρχείο.
- Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτό το ένα χωράφι από το Δουκάτο (Το σπίτι μου> Το σπίτι σου> παράθυρο δεξιά), αλλά σε ανάθεση με το κάθε χωριό, εδώ υπάρχει μονάχα 1 χωράφι.ΑΛΛΑ:

- Στην πρωτεύουσα υπάρχει περιορισμένη γη για διάθεση, οπότε μπορείτε να αγοράσετε χωράφι από το Δουκάτο μονάχα αν μένουν κάποια χωράφια ελεύθερα και αδέσμευτα (δηλαδή δεν έχουν πουληθεί και δεν έχουν δεσμευτεί για τους καινούργιους παίκτες που βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο 0).
- Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας γνωρίζει πάντα πόσα ελεύθερα και αδέσμευτα χωράφια υπάρχουν.
- Για παράδειγμα, στην Γαλλική πόλη Αράς (στο Αρτουά) την 31η Ιανουαρίου υπήρχαν 200 χωράφια συνολικά και 98 άτομα πληθυσμός (μερικοί από αυτούς σίγουρα περαστικοί).


5. Γέννηση σε μία Πρωτεύουσα


- για όσους γεννηθούν σε μία πρωτεύουσα υπάρχει αυτόματα χωράφι φυλαγμένο, αλλιώς δεν θα μπορούσατε ποτέ να ανεβείτε από το επίπεδο 0.
- αν επιλέξετε να γίνετε περιπλανώμενος και να μην έχετε χωράφι, το χωράφι που είχε δεσμευτεί γιέ σας αποδεσμεύεται.
- έτσι αν σε μία πρωτεύουσα υπάρχουν 200 χωράφια, από τα οποία τα 150 έχουν πουληθεί και τα 50 φυλάσσονται για τους παίκτες που γεννήθηκαν εκεί και που βρίσκονται στο επίπεδο 0, τότε δεν μπορείτε πια να αγοράσετε χωράφι εκεί από το Δουκάτο, αλλά μονάχα από άλλον παίκτη που θα θέλει να το πουλήσει.
- επίσης στο ίδιο παράδειγμα, αφού δεν υπάρχουν άλλα ελεύθερα χωράφια στην πρωτεύουσα, δεν γίνεται να γεννηθεί εκεί κανένας άλλος καινούργιος παίκτης.
Σημειώνεται ότι οι πρωτεύουσες δεν πρόκειται να είναι ποτέ αποικίες.6. Γιατί να πάει ή να μείνει κανείς σε μία Πρωτεύουσα


- Για να διοικήσει. Λέγεται ότι στο μέλλον τα μέλη του Συμβουλίου θα πρέπει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα για να μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Λέγεται επίσης ότι θα τους παρέχεται δωρεάν ένα διαμέρισμα για τη διαμονή τους, για όσο χρόνο είναι μέλη του Συμβουλίου.
- Για να σπουδάσει. Λέγεται ότι στο μέλλον θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο μόνο από την πρωτεύουσα.
- Για την κοινωνική ζωή. Λέγεται ότι στο μέλλον ορισμένα γεγονότα θα συμβαίνουν μονάχα στην πρωτεύουσα.
- Για ασφάλεια. Οι πρωτεύουσες είναι πιο δύσκολο να καταληφθούν από επίθεση ή ταραχή.
- Για προφανείς λόγους παιξίματος ρόλου. Αφήνετε πίσω σας την ζωή του χωριού και πηγαίνετε στην λαμπερή πόλη.
vickylav
vickylav
Ipotis
Ipotis

Αριθμός μηνυμάτων : 119
Ημερομηνία εγγραφής : 2008-03-05
Ηλικία : 43
Τόπος : Αθήνα

View user profile http://keep-smiling.pblogs.gr/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum