Να γίνω ταβερνιάρης;

Go down

Να γίνω ταβερνιάρης; Empty Να γίνω ταβερνιάρης;

Post  vickylav on Mon Jun 02, 2008 9:38 am

Γενικές Παρατηρήσεις- Το επάγγελμα του ταβερνιάρη είναι διαφορετικό από τα άλλα επαγγέλματα γιατί δεν είναι απαραίτητο να είσαστε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο (level) για να το ασκήσετε.
- Ο ταβερνιάρης πουλάει μπύρες και γεύματα.
- Ο ταβερνιάρης μπορεί να δημιουργήσει δύο διαφορετικά γεύματα και αυτά μπορούν να πουληθούν σε τιμή από 5 μέχρι 30 λίρες.
- Κάθε γεύμα μπορεί να αποτελείται από 1 έως 4 είδη και θα δώσει στον πελάτη από 1 μέχρι 2 Πόντους Πείνας (ανάλογα με το γεύμα).
- Τα δυνατά είδη για ένα γεύμα είναι: κρέας,ψάρι,γάλα, καλαμπόκι,φρούτα, λαχανικά και ψωμί.
- Προτού ανοίξετε μια ταβέρνα ,δείτε μήπως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
- Χρειάζεστε 100 λίρες για να χτίσετε τη δική σας ταβέρνα.


* Το επάγγελμα του ταβερνιάρη


- Όταν ο πελάτης αγοράζει κάτι, η αγορά γίνεται αυτόματα.
- Ο ιδιοκτήτης πρέπει να ανεφοδιάζει το στοκ της ταβέρνας με είδη από την αγορά.
- Υπάρχει μια δημοτική ταβέρνα σε κάθε πόλη και μία ή περισσότερες ιδιωτικές ταβέρνες
- Οι ταβέρνες είναι πάντοτε ανοιχτές


• Τιμές και κέρδη


- Εσείς αποφασίζετε σε ποια τιμή θέλετε να πουλάτε αλλά είναι απαραίτητο να προσέχετε τον ανταγωνισμό. Το καλύτερο είναι να συμφωνήσετε σε μια κλίμακα τιμών που να αντιπροσωπεύει τα μέγιστα οφέλη.
- Τα οφέλη εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στο «Διαχείριση της ταβέρνας» και την επόμενη μέρα στη λίστα των «Γεγονότων».
- Φόροι (20 λίρες) πρέπει να πληρώνονται κάθε βδομάδα στην Κομητεία
- Μπορείτε να προσλάβετε ένα μπάρμαν αλλά δεν προβλέπεται μισθός.


• Που πρέπει να ανοίξω ταβέρνα ;

Κοιτάξτε τι είδους ταβέρνες υπάρχουν στην πόλη σας.
Η ιδανική κατάσταση είναι η ταβέρνα σας να είναι η πρώτη μετά τη δημοτική ταβέρνα. Αν υπάρχουν ήδη κάμποσες ταβέρνες, τότε κοιτάξτε ποιες ώρες της ημέρας μαζεύουν κόσμο. Αν υπάρχουν πολλές και είναι πάντα άδειες, τότε μην περιμένετε ότι η δική σας θα δώσει κάποια ζωή στην πόλη.
Καλύτερα να περιμένετε τη δημιουργία νέων κομητειών ή πόλεων. Αν είσαστε γρήγοροι θα έχετε το μπόνους των 40 λιρών όταν μετακινηθείτε ( αν είσαστε στο επίπεδο 1). Την πρώτη βδομάδα τα γεύματα της δημοτικής ταβέρνας θα είναι στις 7,5 λίρες και η μπύρα στη 1 λίρα.

• Χτίζοντας μια ταβέρνα

Κατ αρχάς θα χρειαστείτε ένα όνομα. Βρείτε ένα πρωτότυπο όνομα και αποφύγετε ονόματα όπως «Εδώ το καλό το μπαρ». Η ταβέρνα σας πρέπει να ξεχωρίζει γι αυτό μην αντιγράφετε αλλά καλύτερα αφήστε τα βιβλία της επικής φαντασίας να σας καθοδηγήσουν (Μονόκερως , Μέδουσα…).

Αποφύγετε τα ορθογραφικά λάθη στην ονομασία της ταβέρνας και μην καταφύγετε σε κραυγαλέους αναχρονισμούς γιατί θα διώξετε τους πελάτες που τους αρέσει το Παιχνίδι Ρόλων.

Τέλος χρειάζεστε μια περιγραφή. Αποφύγετε κι εδώ πάση θυσία τα λάθη γιατί η ταβέρνα σας πρέπει να είναι ευπαρουσίαστη. Αφήστε τον χαρακτήρα σας να σας οδηγήσει, γράψτε για το μενού της ημέρας… να είστε απλά εφευρετικοί. Αποφύγετε τα εικονίδια (Smile, λολ, κτλ) και άλλα τέτοια πράγματα.


* Μενού και καθορισμός τιμών

Μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι δύο μενού με είδη που θα αγοράσετε από την αγορά. Δείτε τι έχει να προσφέρει η αγορά και αποφασίστε ποιο μενού θα δελεάσει τους περισσότερους πελάτες. Η τιμή εξαρτάται από το τι είδους φαγητό χρησιμοποιείτε και από το πόσο το αγοράσατε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά είδη στην αποθήκη της ταβέρνας σας ,διαφορετικά δεν θα μπορείτε να σερβίρετε γεύματα στους πελάτες σας και θα πάνε σε άλλη ταβέρνα.

Μπορείτε να κοστολογήσετε τη μπύρα μέχρι και 0,8 λίρες πάνω από την τιμή αγοράς (0,7 λίρες) . Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί αν το περιβάλλον της ταβέρνας είναι ευχάριστο.

• Δημιουργώντας ένα ζεστό κι ευχάριστο περιβάλλον.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στην αρχή γιατί πρέπει να είσαστε πολλές ώρες παρών.

-Προσπαθήστε να έχετε πιστούς πελάτες. Μην διστάσετε να κινητοποιήσετε βαφτιστήρια και φίλους για να γεμίσετε την ταβέρνα σας και να δημιουργήσετε ένα σκληρό πυρήνα πελατών.
- Αυξήστε την πελατεία σας , ιδιαίτερα τους περιπλανώμενους. Δείξτε υπομονή ,ιδιαίτερα όταν θα πρέπει να απαντήσετε 10 φορές την ίδια ερώτηση.
- Εισάγετε το στυλ σας αλλά μην το επιβάλλετε. Αρνηθείτε τη γλώσσα των SMS. Μην είσαστε επιθετικοί αλλά ζητήστε από τους πελάτες σας να έχουν τη σωστή συμπεριφορά. Μην φοβηθείτε να χάσετε έναν ανάγωγο πελάτη αν είναι να κερδίσετε 10 φιλικούς. Πάντα να είσαστε δημοφιλής σαν ταβερνιάρης.
- Κεράστε μερικούς γύρους από ποτά όταν υπάρχουν πολλοί πελάτες αλλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνουν πως δεν πρέπει να είναι σφιχτοχέρηδες αν θέλουν η ταβέρνα να διατηρηθεί.

* Η σχέση σας με τις άλλες ταβέρνες

Γίνετε φίλος με το Δήμαρχο. Ιδιαίτερα αν έχετε καλούς πελάτες δεν θα κωφεύσει στα αιτήματά σας : ζητήστε να είναι η δημοτική ταβέρνα πιο ακριβή και η περιγραφή της να ενθαρρύνει τους πελάτες να επισκέπτονται τις ταβέρνες που ανήκουν στους κατοίκους.

Αντιμετώπισε τους άλλους ταβερνιάρηδες σαν συναδέλφους περισσότερο παρά σαν ανταγωνιστές.
Παίξε το χαρτί της συνεργασίας και δουλέψτε για την επίλυση των διαφωνιών, ιδιαίτερα για το συντονισμό των τιμών.
Αν θέλετε να σφραγίσετε μι συμφωνία, τίποτα καλύτερο από ένα φεστιβάλ!

• Αναζητώντας γεγονότα

Όταν ένα γεγονός λαμβάνει χώρα στην πόλη (εκλογές, λοταρία, γάμος ή δεν ξέρω κι εγώ τι) προσπάθησε να το συνδέσεις με την ταβέρνα σου. Οργανώσου!
Αν κάποιος κάτοικος της πόλης μοιάζει με μικρό τροβαδούρο, μπορείς να κάνεις μια συμφωνία μαζί του ώστε να συμβάλει στη διασκέδαση με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και να τα μεταδίδετε. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την περιγραφή της ταβέρνας για να μεταδώσετε μηνύματα ή μικρές διαφημίσεις.

Το πρώτο γεγονός στην ταβέρνα σας πρέπει να είναι φυσικά τα εγκαίνιά της.

Μια παγίδα είναι να χαμηλώνετε τις τιμές των προϊόντων τον καιρό των γεγονότων. Όχι! Αντιθέτως τα γεγονότα είναι μια ευκαιρία να βγάλετε μερικά λεφτά.
Διαφορετικά η ταβέρνα σας θα έχει κόσμο μόνο κατά τη διάρκεια των γεγονότων και κανείς δεν θα οργανώνει κάτι τα άλλα βράδια.
• Και κάτι τελευταίο

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η φήμη του χωριού εξαρτάται από τους εμπόρους και τους άλλους ταξιδιώτες που αναπόφευκτα περνάνε από την ταβέρνα! Συνεπώς η φήμη του χωριού σας θα μεσουρανεί ή θα δύει ανάλογα με την εικόνα που έχετε δημιουργήσει για την ταβέρνα σας, κατ εικόνα του εαυτού σας.
vickylav
vickylav
Ipotis
Ipotis

Αριθμός μηνυμάτων : 119
Ημερομηνία εγγραφής : 2008-03-05
Ηλικία : 43
Τόπος : Αθήνα

View user profile http://keep-smiling.pblogs.gr/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum