Εκτρέφω γουρούνια

Go down

Εκτρέφω γουρούνια Empty Εκτρέφω γουρούνια

Post  vickylav on Mon Jun 02, 2008 9:18 am

Πως να εκθρέψετε γουρούνια

Κάθε χωράφι με γουρούνια μπορεί να θρέψει μέχρι 4 γουρούνια.
Κάθε γουρούνι σας στοιχίζει 25 λίρες να το αγοράσετε από την Κομητεία.
Τα γουρούνια παράγουν 50κιλα (πενηντάκιλα) χοιρινού κρέατος, που δεν τρώγονται όπως είναι, αλλά που τα μετατρέπουν οι χασάπηδες σε κομμάτια κρέας.

Τα γουρούνια, όπως όλα τα χωράφια με ζώα, είναι μία δύσκολη επιλογή χωραφιού, αφού γιά να ξεκινήσετε γουρούνια θα πρέπει να έχετε κοντά 300 λίρες στην άκρη, ενώ αν δεν χειριστείτε καλά έναν κύκλο γουρουνιών μπορεί και να χάσετε λεφτά.
Από την άλλη μεριά, αν έχετε αρκετά λεφτά και είστε προσεκτικοί, τα γουρούνια μπορούν να σας δώσουν σημαντικά κέρδη. Πρόκειται λοιπόν γιά μία καλλιέργεια που συνίσταται γιά προχωρημένους παίκτες και όχι γιά κάποιον που μόλις ανέβκε στο Επίπεδο 1.

Προσδόκιμη ζωή
Τα γουρούνια έχουν ονομαστική προσδόκιμη ζωή 12 ημέρες, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πιθανότητα να πεθάνουν οποιαδήποτε μέρα, συγκεκριμένα η πιθανότητα να πεθάνει ένα γουρούνι είναι:
- μικρότερη από 1% γιά κάθε μία από τις πρώτες 9 μέρες της ζωής της,
- 2% την 10η μέρα,
- 3% την 11η μέρα,
- 15% την 12η μέρα,
- 22% την 13η μέρα,
- 25% την 14η μέρα,
- 30% την 15η μέρα,
- 35% γιά κάθε μέρα μετά την 15η.

Αν ένα γουρούνι πεθάνει από φυσική αιτία πριν προλάβετε να το σφάξετε γιά κρέας, μπορεί να χάσετε πάνω από 100 λίρες από τα χαμένα 50κιλα (πενηντάκιλα). Γιά τον λόγο αυτόν είναι καλό να έχετε ένα πρόγραμμα χοιροτροφίας που να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Βέβαια μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο να σας πεθάνει κάποιο γουρούνι σφάζοντάς τα νωρίς, αλλά τότε θα τους αφήσετε λιγότερο χρόνο να μεγαλώσουν και θα βγάλετε λιγότερα 50κιλα .

Προτείνεται ως καλύτερος συνδυασμός η σφαγή σταθερά την 11η μέρα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα χοιροτροφίας. Αν το ακολουθήσετε, τα γουρούνια σας θα έχουν πιθανότητα 95% να ζουν την προγραμματισμένη ημέρα σφαγής, δηλαδή θα χάνετε κατά μέσο όρο 1 γουρούνι ανα 5 κύκλους χοιροτροφίας.

Πρόσβαση στο χωράφι σας – Αγορά και τάϊσμα γουρουνιών
1) Πηγαίνετε <Το σπίτι μου>
2) Από εκεί πηγαίνετε <Το σπίτι σου>
3) Στη δεξιά μεριά της οθόνης βλέπετε την/τις εικόνες του/των κτήματος/κτημάτων σας. Κάνετε κλικ στο κτήμα με τα γουρούνια.
4) Ανοίγει η οθόνη από την οποία δουλεύετε το κτήμα.

Εκεί θα βρείτε 4 γραμμές που λένε <μπορείτε να αγοράσετε ένα γουρούνι γιά 25 λίρες> . Πατώντας κάθε γραμμή αγοράζετε 1 γουρούνι, αν βέβαια έχετε 25 λίρες πάνω σας και αν ο Σερίφης έχει γουρούνια γιά πούλημα. Η μέρα που αγοράζετε το κάθε γουρούνι λογίζεται ως ημέρα 0 και τη μέρα αυτή το γουρούνι δεν χρειάζεται να τραφεί.

Από την επόμενη μέρα η κάθε γραμμή αναφέρει την ηλικία κάθε γουρουνιού σε μέρες και την κατηγορία βάρους του, ενώ από κάτω υπάρχουν δύο κουμπιά που γράφουν
<Ταΐστε> και
<Ταΐστε καλαμπόκι>

Αν πατήσετε ένα από αυτά τα κουμπιά, το τάϊσμα που γίνεται αφορά όλα τα γουρούνια σας. Πρέπει να ταΐζετε τα γουρούνια σας κάθε μέρα με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, αλλιώς θα χάσουν βάρος και στο τέλος θα πεθάνουν. Το τάϊσμα των γουρουνιών σας δεν λογίζεται σαν εργασία, μπορείτε αφού ταΐσετε τα γουρούνια σας να πιάσετε κανονικά δουλειά.

Αν πατήσετε <Ταΐστε>, τότε τα γουρούνια σας ταΐζονται όλα με χόρτο, πράγμα που δεν σας στοιχίζει τίποτα. Στην περίπτωση αυτή κάθε γουρούνι έχει 5 πιθανότητες στις 18 να αυξήσει το βάρος του κατά 1 κατηγορία.
Αν πατήσετε <Ταΐστε καλαμπόκι> τότε κάθε γουρούνι θα καταναλώσει 1 τσάντα καλαμποκιού γιά τη μέρα εκείνη, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στην Αποθήκη της ιδιοκτησίας σας. Στην περίπτωση αυτή κάθε γουρούνι έχει 5 πιθανότητες στις 9 να αυξήσει το βάρος του κατά 1 κατηγορία. Γενικά συμφέρει να ταΐζετε με καλαμπόκι.

Κατηγορίες βάρους γουρουνιών

Κατηγορία βάρους............Απόδοση σε 50κιλα
Πεθαίνει ---------------------------------- 0
Κοκκαλιάρικο --------------------------- 1
Μεμβρανώδες --------------------------- 2
Κανονικό --------------------------------- 3
Σαρκώδες --------------------------------- 4
Παχύ --------------------------------------- 5
Χοντρό ------------------------------------ 6
Εξαιρετικά παχύσαρκο --------------- 7
Αμερικάνικου τύπου ------------------ 8


Οταν αγοράζετε τα γουρούνια σας, είναι Κοκκαλιάρικα.
Τα “Αμερικάνικου τύπου” γουρούνια μπορούν να αυξήσουν το βάρος τους και να φτάσουν τα 9 πενηντάκιλα, αλλά χωρίς να αλλάξει το όνομα της κατηγορίας τους.

Σφάξιμο
Γιά να σφάξετε γουρούνι θα πρέπει να έχετε μαχαίρι στην Αποθήκη της ιδιοκτησίας σας, είτε σφάξετε οι ίδιοι είτε προσλάβετε γιά τη δουλειά αυτή. Το σφάξιμο δεν χρειάζεται κάποιο χαρακτηριστικό (Νοημοσύνη ή Δύναμη) από αυτόν που κάνει τη δουλειά, οπότε μπορείτε εύκολα να προσλαμβάνετε με τον βασικό μισθό.
Κάθε φορα που σφάζετε, υπάρχει πιθανότητα 1/4 να σπάσει το μαχαίρι, οπότε φροντίστε να έχετε μαχαίρια στη διάθεσή σας.
Μπορείτε να σφάξετε μόνο 1 γουρούνι από το ίδιο κτήμα κάθε μέρα.

Πρόγραμμα χοιροτροφίας
Αφού είναι επιθυμητό να σφάζετε όλα τα γουρούνια σας σε ηλικία 11 ημερών, ενώ μπορείτε να σφάζετε μονάχα ένα γουρούνι τη μέρα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα κλιμακωτής αγοράς και σφαξίματος γουρουνιών. Με τον τρόπο αυτόν ΜΗΝ αγοράζετε όλα τα γουρούνια σας την ίδια μέρα, να τα αγοράζετε ένα τη μέρα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ημέρα 0:….. Αγοράζετε 1 γουρούνι (25 λίρες) – ΑΡΧΗ ΚΥΚΛΟΥ
1η μέρα:…... Αγοράζετε 1 γουρούνι (25 λίρες) – τάϊσμα με καλαμπόκι
2η μέρα:…... Αγοράζετε 1 γουρούνι (25 λίρες) – τάϊσμα με καλαμπόκι
3η μέρα:…... Αγοράζετε 1 γουρούνι (25 λίρες) – τάϊσμα με καλαμπόκι
4η μέρα:…... τάϊσμα με καλαμπόκι
5η μέρα:.….. τάϊσμα με καλαμπόκι
6η μέρα:…... τάϊσμα με καλαμπόκι
7η μέρα:…... τάϊσμα με καλαμπόκι
8η μέρα:…... τάϊσμα με καλαμπόκι
9η μέρα:…... τάϊσμα με καλαμπόκι
10η μέρα:…. τάϊσμα με καλαμπόκι
11η μέρα:..... τάϊσμα με καλαμπόκι – Σφάζετε το πιό ηλικιωμένο γουρούνι
12η μέρα:…. Αγοράζετε 1 γουρούνι (αρχίζει η Ημέρα 0 του νέου κύκλου) - τάϊσμα με καλαμπόκι - πουλάτε τα πενηντάκιλα από το γουρούνι που σφάξατε την προηγούμενη - Σφάζετε το πιό ηλικιωμένο γουρούνι
13η μέρα:…. Αγοράζετε 1 γουρούνι (1η ημέρα του νέου κύκλου) – τάϊσμα με καλαμπόκι - πουλάτε τα πενηντάκιλα από το γουρούνι που σφάξατε την προηγούμενη - Σφάζετε το πιό ηλικιωμένο γουρούνι
14η μέρα:..... Αγοράζετε 1 γουρούνι (2η ημέρα του νέου κύκλου) – τάϊσμα με καλαμπόκι - πουλάτε τα πενηντάκιλα από το γουρούνι που σφάξατε την προηγούμενη - Σφάζετε το πιό ηλικιωμένο γουρούνι
15η μέρα:..... Αγοράζετε 1 γουρούνι (3η ημέρα του νέου κύκλου) – τάϊσμα με καλαμπόκι - πουλάτε τα πενηντάκιλα από το γουρούνι που σφάξατε την προηγούμενη.
vickylav
vickylav
Ipotis
Ipotis

Αριθμός μηνυμάτων : 119
Ημερομηνία εγγραφής : 2008-03-05
Ηλικία : 43
Τόπος : Αθήνα

View user profile http://keep-smiling.pblogs.gr/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum