BB-CODES ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Go down

BB-CODES  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Empty BB-CODES ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Post  Guest on Sat Mar 28, 2009 9:17 am

Τι είναι το BBCode?

Το BBCode είναι μια ειδική εφαρμογή του HTML. Το αν χρησιμοποιείς BBCode στα posts σου στο φόρουμ καθορίζεται από τον administrator. Επί πλέον, μπορείς να απενεργοποιήσεις το BBCode ανά post από τη φόρμα του post. Το ίδιο το BBCode μοιάζει με το στυλ του HTML: τα tags περικλείονται σε αγκύλες [ και ] αντί των < και > και προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τι και πώς εμφανίζεται κάτι. Ανάλογα με το template που χρησιμοποιείτε, μπορεί να βρείτε ότι η προσθήκη του BBCode στα posts σας γίνεται πολύ πιο εύκολη με ένα interface, όπου μπορείτε να κάνετε κλικ, πάνω από την περιοχή του μηνύματος στη φόρμα του post. Ακόμα κι έτσι, ο οδηγός αυτός μπορεί να σας φανεί χρήσιμος.

Πώς να δημιουργείτε έντονα , πλάγια και υπογραμμισμένα τμήματα κειμένου

Το BBCode περιλαμβάνει tags ώστε να μπορείτε νΆ αλλάζετε γρήγορα το στυλ του κειμένου σας. Αυτό γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:


Hello


Good Morning


This is Great!

Πώς νΆ αλλάξετε το χρώμα ή το μέγεθος

Για να αλλάξετε το χρώμα ή το μέγεθος των γραμμάτων σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω tags. Να θυμάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από browser και το σύστημα του θεατή:
Η αλλαγή του χρώματος γίνεται όταν το κείμενο παρεμβληθεί ανάμεσα σε . Μπορείτε να ορίσετε είτε ένα αναγνωρισμένο όνομα χρώματος στα αγγλικά (π.χ. κόκκινο, μπλε, κίτρινο) ή τη δεκαεξαδική τριάδα, π.χ. #FFFFFF, #000000. Λόγου χάρη, για κόκκινο κείμενο μπορείτε να χρησιμοποιήσετεΚαι τα δύο θα δώσουν αποτέλεσμα αυτό: Hello!

Η αλλαγή του μεγέθους των γραμμάτων γίνεται με παρόμοιο τρόπο με το [size=][/size]. Αυτό το tag εξαρτάται από το template που χρησιμοποιείται, αλλά το συνιστώμενο format είναι μια αριθμητική αξία που αντιπροσωπεύει το μέγεθος του κειμένου σε pixel, αρχίζοντας από το 1 (τόσο μικρό που δεν το βλέπετε) και καταλήγοντας στο 24 (πολύ μεγάλο). Εδώ υπάρχουν ήδη έτοιμες επιλογές, μικροσκοπικό (7), μικρό (9), κανονικό (12), μεγάλο (18) και τεράστιο (24).


θα δώσει SMALL


θα δώσει HUGE!

Μπορώ να συνδυάσω tags μορφοποίησης;

Φυσικά μπορείς να κάνεις ανάμειξη, πχ. αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή κάποιου, μπορείς να γράψεις:πράγμα που θα δώσει LOOK AT ME!

Ωστόσο, δεν σε συμβουλεύουμε να κάνεις μεγάλο μέρος του κειμένου έτσι! Να θυμάσαι ότι εξαρτάται από σένα να κλείσεις σωστά τα tags. Π.χ. το παρακάτω είναι λάθος:Παραθέτοντας κείμενο σε απαντήσεις

Υπάρχουν δυο τρόποι που μπορείς να παραθέσεις κείμενο: με αναφορά και δίχως.
Όταν χρησιμοποιείς τη λειτουργία Quote για νΆ απαντήσεις σΆ ένα post, θα παρατηρήσεις ότι το κείμενο του post προστίθεται στο μήνυμα κλεισμένο μέσα σΆ ένα πλαίσιο και από πάνω γράφει
έγραψε:

Η μέθοδος αυτή σού επιτρέπει να παραθέτεις με αναφορά σε κάποιο πρόσωπο ή οτιδήποτε άλλο επιλέξεις. Λόγου χάρη, για να παραθέσεις κάτι που έγραψε ο geomam81, θα πρέπει να βάλεις:

geomam81 έγραψε:
Το κείμενο του geomam81

δηλαδή αυτομάτως θα προστεθεί to geomam81 έγραψε: πριν από το κανονικό κείμενο. Να θυμάσαι ότι πρέπει να βάλεις τα εισαγωγικά "" γύρω από το όνομα απΆ όπου κάνεις την παράθεση.


Όταν βλέπεις το μήνυμα απλώς θα δείχνει
Παράθεση:
πριν από το ίδιο το κείμενο.

Χρήση κώδικα

Κώδικας:
This is some code
Δημιουργία μιας τυχαίας λίσταςΑυτό δίνει την παρακάτω λίστα:


* Red
* Blue
* YellowΔημιουργία μιας διατεταγμένης λίστας:Θα δώσει την παρακάτω λίστα:


1. Go to the shops
2. Buy a new computer
3. Swear at computer when it crashesΕνώ στην περίπτωση της αλφαβητικής λίστας:μας δίνει


1. The first possible answer
2. The second possible answer
3. The third possible answerΣύνδεση με άλλο site

O phpBB BBCode υποστηρίζει έναν αριθμό τρόπων δημιουργίας URIs, (Uniform Resource Indicators) περισσότερο γνωστών σαν URLs.
Ο πρώτος χρησιμοποιεί το [url=][/url], ό,τι και γράψετε μετά το = , θα κάνει τα περιεχόμενα αυτού του tag να λειτουργούν σαν URL. Λόγου χάρη, για να συνδεθείτε στο phpBB.com, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:


Αυτό θα δημιουργήσει το παρακάτω link, Visit phpBB! Θα προσέξετε ότι το link ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο, έτσι ώστε ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να ψάχνει στο φόρουμ όπως θέλει.
Αν θέλεις να φαίνεται το ίδιο το URL σαν link, μπορείς απλώς να γράψεις:


Αυτό δημιουργεί το παρακάτω link: http://www.phpbb.com/

Επί πλέον phpBB χαρακτηριστικά, που μερικές φορές αποκαλούνται και Magic Links, μετατρέπουν κάθε συντακτικά σωστό URL σε link χωρίς να χρειάζεται να ορίσεις συγκεκριμένα tags, ούτε καν το αρχικό http://
Λόγου χάρη, γράφοντας

στο μήνυμά σου, οδηγεί αυτόματα στο να βγει το www.phpbb.com όταν βλέπεις το μήνυμα.
Το ίδιο ισχύει και για τις διευθύνσεις email, μπορείτε είτε να γράψετε μια ολόκληρη διεύθυνση, όπως:

που θα δώσει το no.one@domain.adr ή μπορείτε απλώς να γράψετε

στο μήνυμά σας και αυτομάτως, όταν το δεις, θα έχει μετατραπεί όπως παραπάνω, no.one@domain.adr

Όπως με όλα τα BBCode tags, μπορείς να βάλεις URL γύρω απΆ οποιαδήποτε από τα άλλα tags, όπως [img][/img] (βλ. επόμενη παράγραφο), , κλπ. Όπως και με τα tags μορφοποίησης, εξαρτάται από σένα το σωστό άνοιγμα και κλείσιμό τους. Παραδείγματος χάριν:Προσθήκη εικόνας σΆ ένα post

Ο phpBB BBCode περιέχει ένα tag για την προσθήκη εικόνων στα posts. Δύο βασικά πράγματα που θα πρέπει να θυμάσαι όταν χρησιμοποιείς αυτό το tag είναι: σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει η πληθώρα εικόνων μέσα στα posts και δεύτερον, η εικόνα που προσθέτεις, μπορεί ήδη να είναι διαθέσιμη στο Internet (δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στο κομπιούτερ σου, εκτός και αν διαθέτεις webserver!). TΔεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος να αποθηκεύονται οι εικόνες τοπικά με το phpBB (όλα αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν με την επόμενη έκδοση του phpBB). Για να προστεθεί μια εικόνα, θα πρέπει να περιβάλλεις το URL που παραπέμπει στην εικόνα με [img][/img] tags.

Guest
Guest


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum