Σχετικά με τα δάνεια

Go down

Σχετικά με τα δάνεια Empty Σχετικά με τα δάνεια

Post  vickylav on Mon Jun 02, 2008 9:45 am

VΙ. ΔΑΝΕΙΑ1. Το Δουκάτο της Θεσσαλίας και οι πόλεις της Θεσσαλίας επιτρέπεται να παρέχουν επιδοτήσεις και δάνεια σε πολίτες γιά την προώθηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους ή γιά την άνοδό τους σε υψηλότερο επίπεδο, τα δάνεια αυτά δίνονται όμως όχι γιά την προσωπική άνοδο των πολιτών, αλλά γιά το κοινό καλό.

2. Το Δουκάτο της Θεσσαλίας και οι πόλεις της Θεσσαλίας δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν τέτοια δάνεια και επιδοτήσεις, αλλά εάν επιλέξουν να το κάνουν, οφείλουν να αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ισότιμα, είτε προσφέροντας σε όλους τους ίδιους όρους, είτε παρέχοντας τα αριθμητικά περιορισμένα δάνεια είτε αξιοκρατικά είτε με σειρά προτεραιότητας.

3. Το Δουκάτο της Θεσσαλίας και οι πόλεις της Θεσσαλίας δικαιούνται να δώσουν τα δάνεια αυτά υπό όρους, που αν παραβιαστούν από τον δανειολήπτη, επιτρέπουν στο Δουκάτο της Θεσσαλίας και στις πόλεις της Θεσσαλίας, ως δανειοπάροχους, να απαιτήσουν την άμεση αποπληρωμή των δανείων που έδωσαν.

4. Ολα τα δάνεια που παρέχονται από το Δουκάτο της Θεσσαλίας και τις πόλεις της Θεσσαλίας πρέπει να τεκμηριώνονται γραπτά, προκειμένου να μπορούν να εφαρμοστούν ενώπιον δικαστηρίου.

5. Εάν το Δουκάτο της Θεσσαλίας και οι πόλεις της Θεσσαλίας ζητήσουν την άμεση αποπληρωμή ενός δανείου επειδή παραβιάστηκαν οι όροι με τους οποίους χορηγήθηκε, ο Δικαστής μπορεί αν εκδώσει Δικαστική Εντολή γιά την άμεση αποπληρωμή του δανείου.

6. Εάν το Δουκάτο της Θεσσαλίας και οι πόλεις της Θεσσαλίας ζητήσουν την αποπληρωμή ενός δανείου χωρίς να έχουν παραβιαστεί οι όροι με τους οποίους χορηγήθηκε, ο Δικαστής μπορεί αν εκδώσει Δικαστική Εντολή γιά την αποπληρωμή του δανείου σε εβδομαδιαίες δόσεις όχι μεγαλύτερες των 50 λιρών τη βδομάδα, μετά από μία περίοδο χάριτος όχι μικρότερη της μίας βδομάδας.
vickylav
vickylav
Ipotis
Ipotis

Αριθμός μηνυμάτων : 119
Ημερομηνία εγγραφής : 2008-03-05
Ηλικία : 43
Τόπος : Αθήνα

View user profile http://keep-smiling.pblogs.gr/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum